Vlasman Cycling Team

Het onder leiding van Ton Welling staande Vlasman Cycling Team werd in december 2016 gepresenteerd aan de sponsors en renners. De ploeg bestaat vooral uit renners met een baanachtergrond. Zo rijden Roy Eefting, Melvin van Zijl en Michael Vingerling volgend seizoen voor Vlasman Cycling Team.

Opstap naar continentaal niveau
De ploeg is een zogenoemd LST, een Landelijk Sponsor Team. Dit betekent dat het geen club is, maar ook geen continentale status heeft. Volgens team manager Ton Welling is de doelstelling om de LST-status te gebruiken als opstap naar het continentale niveau. Het doel is dan ook om in 2018 als continentale formatie in het peloton te verschijnen. De ploeg bestaat op dit moment uit efl renners en daar zal nog één renner aan toe worden gevoegd.

De ploeg zal volgend jaar actief zijn in de Topcompetitie en vrije wedstrijden in Nederland. Vlasman Cycling Team 2017 kent beloften en Eliterenners en zal op 16 juni 2017 middels Teammanager/Ploegleider Ton Welling de mecaniciens en verzorgers leveren aan de toertocht van de Architecten Wielerclassic. De ploeg heeft met Vlasman BV een hoofdsponsor gevonden welke al jaren actief is in het wielrennen. Dit sloopbedrijf steunde onder andere het Koga Cycling Team en was ook op de baan actief als sponsor. Naast Vlasman zijn ook bedrijven als Weijman en Weijers uit de bouw- en sloopsector bij de ploeg betrokken.

Wat betreft materiaalsponsors gaan de mannen van Vlasman Cycling Team volgend jaar op Giant-fietsen rijden. Deze worden gesponsord door Gek op Fietsen. De Stichting Architecten Wielerclassic is erg blij met de betrokkenheid van Vlasman Cycling Team!