Wij introduceren: Peter Schep

Ik ben Peter Schep en woon in Amersfoort.  Ik was vooral succesvol in het baanwielrennen in de laatste twee decennia. In 1996 nam ik voor de eerste keer deel aan de Olympische Spelen in Atlanta, waar ik uitkwam op het onderdeel ploegenachtervolging. Een jaar later werd ik professional bij de Rabobank opleidingsploeg. Ik deed ook mee aan de Spelen van 2000, 2004 en 2008 en het lukte me door een blessure net niet me te kwalificeren voor London 2012.

Zilver op de ploegenachtervolging
In 2005 haalde ik mijn eerste mondiale medaille: samen met Jens Mouris, Levi Heimans en Niki Terpstra won ik zilver op de ploegenachtervolging bij het Wereldkampioenschap in Los Angeles. Op 13 april 2006 werd ik in Bordeaux op het WK baanwielrennen 2006 Wereldkampioen op de puntenkoers. In 2011 word ik samen met Theo Bos derde en haalt dus weer een medaille, nu op het onderdeel koppelkoers op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. In de periode 2006 – 2013 heb ik diverse zesdaagsen gereden en er zeven gewonnen waaronder die van Rotterdam twee keer.  Uiteindelijke heb ik 22 nationale en internationale medailles gehaald en heb over de hele wereld deze prijzen mogen winnen.

Leuker dan aan een vergadertafel
Eind augustus 2013 besluit ik te stoppen vanwege een typische rennerskwaal; een vernauwing van de liesslagader. Het risico dat aan een eventuele operatie verbonden is, is de voornaamste reden om te stoppen. Ik ben en zal actief blijven in de begeleiding van met name baanwielrenners, bij o.a. de KNWU als bondscoach. Waarom doe ik mee als technisch directeur aan de Architecten Wielerclassic zou je je afvragen.  Ten eerste is het een uniek evenement om mee te maken. Prachtig om te zien hoe goed iedereen zich inzet en samenwerkt tijdens deze tocht. Het sportieve staat deze dag duidelijk bovenaan, want iedereen is gebrand om de finish te halen.

Als sporter vind ik het goed om te zien dat al onze partners van de AWC gezondheid hoog in het vaandel hebben en dat hiermee ook bekrachtigen. Fitheid brengt letterlijk en figuurlijk een gezonde werksfeer. Het netwerken zie je tijdens, maar vooral na de tocht spontaan ontstaan. En in deze sportieve sfeer is dat absoluut leuker dan aan een vergadertafel!

Tot in Ahoy in januari 2017 of anders in juni 2017 bij de toertocht waar ik meerijd!