Terugblik

Terugblik AWC

Terugblik 1e en 2e Architecten Wielerclassic

Op 12 juni 2015 vond de 1e Architecten Wielerclassic plaats – een initiatief van Modular Lighting Instruments, Schaffenburg en LEOXX. 50 professionals uit de wereld van architectuur & interieur verzamelden zich bij Wielerclub Excelsior in Gouda om een toertocht van 50 of 70 km te rijden. En dat onder begeleiding van wielerprofs als Peter Schep, Karsten Kroon en team SEG Racing.

Na ontvangst met koffie & appelgebak maakte voormalig Olympisch wielrenner John den Braber een koppeling tussen bekende wielerwoorden/uitspraken met het werk van de (interieur)architect, zoals afzien, Chasse Patate, stuk zitten en eindsprint.

Om 14.00 uur begon de toertocht door de regio Gouda, inclusief motoren, ploegleidersauto’s en een heuse bezemwagen. & Prachtig weer. Halverwege werden de renners getrakteerd op een gezonde en bovenal smakelijke creatie van onder andere aardbeien/balsamico/munt en verfrissende ijsthee.

Degenen die nog puf hadden, konden na afloop van de toertocht op de wielerbaan een tijdrit van 1,2 km rijden. Karsten Kroon – etappewinnaar Tour de France 2002 – zette de te kloppen tijd neer. Zo’n 30 enthousiastelingen gingen 1 voor 1 nat op de scherpe tijd van Karsten. Architect Alfred Toet deed dat ’t beste in een tijd van 1.43,38. Hij ging naar huis met de wisselbeker én het felbegeerde Saxo Tinkoff shirt dat Karsten vorig jaar droeg tijdens de Ronde van Vlaanderen. De sportieve en gezellige middag werd afgesloten met een goed verzorgde BBQ.  Het bleef nog lang onrustig in Gouda.

De Tweede Architecten Wielerclassic was een hele tour voor architecten!

De Architecten Wielerclassic (AWC) begint uit te groeien tot een professioneel event voor de fietsende (interieur)architect. De weergoden houden van wielrennen want de dag had niet mooier gekund: Zuid Franse zon alsof het de Tour de France zelf betrof. Die vergelijking werd nog eens versterkt door de hele entourage van de wielerclassic voor mensen in de wereld van architectuur en interieur. 75 professionals uit het vak gingen vrijdag 10 juni op de pedalen, bijgestaan door een professioneel team dat voor veiligheid, begeleiding, pechhulp en extra bidons zorgde, een tour cabrio, ronde missen, plus fotograaf en heuse drone om het event te vereeuwigen.

Voor de start deelde oud-wielerprof Peter Schep alle ins & outs over het event, zoals de route, de veiligheid en de zorg voor jezelf en elkaar tijdens de rit. Ook oud-prof Karsten Kroon nam het woord en had een mooie boodschap. Was hij in deze tijd kind geweest dan had hij waarschijnlijk het stempel ADHD gekregen. Gelukkig stamt hij uit het tijdperk van vóór die stigmatisering en kon hij zijn behoefte aan actie lekker uitleven op de fiets wat hem een schitterende wielercarrière heeft opgeleverd. Kortom, laat kinderen lekker bewegen en erken dat een ‘zwakte’ vaak een kracht is die, als je ‘m niet in een hokje stopt, fantastisch tot z’n recht komt.

 

De tour leidde door het schitterende Veluwse landschap, van de Grebbeberg over de Ginkelse Heide, door het Ederveense boerderijenlandschap terug naar Ede. Ondanks het flinke tempo hadden 40 deelnemers nog energie om daarna de tijdrit te rijden. Die werd gewonnen door Roos en Wouter van BKpunt architecten. De winnaars wonnen de tijdrit mede door hun trainingskamp in de Italiaanse bergen. De Architecten Wielerclassic krijgt een steeds professioneler karakter met super fanatieke deelnemers. Dat belooft wat voor volgend jaar!

Nu Aanmelden