Ahoy 2017

AHOY 2017

Eén van de eerste grote sportevenementen van het jaar is de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Van donderdag 5 t/m dinsdag 10 januari 2017 komen in Rotterdam Ahoy de beste baanrenners ter wereld samen. Aan de start van de 35e editie staan o.a. Dylan Groenewegen, Niki Terpstra en Europees kampioenen Torres-Mora. Zes dagen lang felle wielerstrijd in de koppelkoers, achter de derny en op de sprint. Absolute topsport. Gezellige ambiance. En een uitgebreid en afwisselend programma!

De Zesdaagse is al meer dan 100 jaar oud. Het hoofdnummer van de Zesdaagse is de koppelkoers, ook wel Madison genoemd. Deze naam komt voort uit de eerste Zesdaagse in 1899 in Madison Square Garden in New York. Toen werd er met een duo of een trio gereden gedurende 6 dagen, 24 uur per etmaal. Altijd moest één van de leden van het team in de baan zijn. Sinds de jaren zestig is dat teruggebracht tot vier à vijf uur per avond. De Madison of koppelkoers is nog steeds het belangrijkste onderdeel van de Zesdaagse. In de koppelkoers is er de mogelijkheid steeds een ronde voorsprong te nemen. Het koppel met de meeste ronden voorsprong wint uiteindelijk de Zesdaagse. Een voorsprong in ronden gaat boven het aantal punten. De punten zijn te verdienen in de overige onderdelen die verreden worden zoals de puntenkoers, dernykoers, afvalkoers, snelste baanronde, etc.

Naast de sportieve fiets events gaan we nu voor de tweede keer met de sponsors van de Architecten Wielerclassic en hun relaties een bezoek brengen aan de Zesdaagse van Rotterdam. En waar fietspektakel waar de mensen op een geheel nieuwe manier van samenkomen kennis maken met baanwielrennen. Op de openingsavond donderdag 5 januari heeft de Stichting Architecten Wielerclassic een VIP lounge ter beschikking voor 50 sponsors. Schrijf u nu in en u zult een uitnodiging ontvangen. Let op, wij nodigen enkel mensen uit die werkzaam zijn  in de wereld van architectuur en interieur.