De derde editie

Na maanden van voorbereiding en spanning bij het bestuur over het aanstaande weer was vrijdag 16 juni jl. de grande ouverture! De derde editie van de nu al erg populaire enige echte Architecten Wielerclassic! Eind mei kregen de 100 deelnemers hun bevestiging en met meer dan 125 inschrijvers is de AWC uitgegroeid tot een volwaardig event voor de (interieur)architect.

Ontvangst
De dag begon met een ontvangst bij een van de sponsoren, Hotel Postillion in Deventer. Na de welbekende koffie en een broodje besteeg Sebastiaan Timmerman het podium om iedereen welkom te heten. Sebastiaan, met zijn karakteristieke stem en bekend van NOS Langs de Lijn, introduceerde hij meerdere bekende namen in het peloton van begeleidend renners. Want wij zijn als AWC ondertussen ook populair bij de (ex-)prof wielrenners. Michael Boogerd, Lieuwe Westra, Wim Stroetinga en Peter Schep – ze waren allemaal van de partij!

Een mooie tocht
Om exact 13.00 uur werd de traditionele groepsfoto gemaakt. Met meer dan 150 mensen was het passen en meten, maar het leverde weer een mooi plaatje op. Na de bandjes opgepompt te hebben en de bidons afgevuld, werden de deelnemers in vijf pelotons het Sallandsche landschap ingestuurd. Het werd een mooie tocht. Plaatsen als Bathmen, Heeten, Holten en Eefde lagen op de route. Bij de tussenstop bij de Holterberg was het ook weer genieten. Nieuw dit jaar waren de volgwagens van Mazda die werden ingezet als courtesy car voor de sponsoren, zodat die nu ook een idee van de route kregen.

Onvergetelijke afsluiting
Na terugkomst in Deventer werd iedereen ontvangen met een koud drankje en werden hotelkamers beschikbaar gesteld waar de mensen lekker luxe konden douchen. Om 18.30 uur volgde de prijsuitreiking voor de mooiste fiets en de beste tijd op de tijdrit op de Holterberg voor dames en heren. Na alle sportieve zaken was het tijd voor een hapje en drankje, waarbij DJ Reyk het geheel muzikaal omlijstte. Het bleef nog lang onrustig in Deventer.